OM KAFFETERIET VID GÖTA KANAL

Välkommen till Kaffeteriet!

Kaffeteriet startade sommaren 2014. Utbudet består av ställplats för husbilar, minigolf, cykeluthyrning och kafé med servering av fika, glass och lättare rätter. Under sommarsäsong är anläggningen öppen sju dagar i veckan. Under vinterhalvåret är endast ställplatsen öppen, så länge vädret tillåter.

Vid Göta kanal

Valet av platsen är förtjusningen över att få verka nära den vackra Göta kanal. Den historiska platsen och det självständiga Borensberg bjuder på en unik del av Sverige.

Miljön på Kaffeteriet är skapad genom ett brinnande intresse för retroinredning – snygg och hållbar inredning från de banbrytande åren kring 50-, 60-, & 70-talen. Dels för den vackra formgivningens skull, och dels för återbrukstanken.

I lugn och ro kan du dricka en god kopp kaffe med något gott därtill och njuta av sköna ting!

Byggnaden uppfördes mellan åren 1860-1880 som spannmålsmagasin och har genom åren inrymt både Östgöta Lantmän såväl som Odal. Den hade stått som förråd under en längre tid innan AB Göta kanalbolag genomförde den omfattande renoveringen under vårvintern 2014.

Kaffeteriet drivs i privat regi och är liksom de flesta andra små företag mån om att göra gott. Att du som gäst ska känna dig välkommen och trevligt bemött. Samt att du ska tycka om att återvända hit.

Ingen är felfri men vi försöker alltid göra bättre. Naturligtvis har vi även en förväntan på dig som gäst. Att vi hjälps åt att hålla den här miljön ren, trevlig och ordningsam.

Utbud med känsla

Kaféets utbud är valt med omsorg. Tillverkat efter våra egna recept eller noga utvalt hos företrädesvis lokala leverantörer.

Kaffet och teet du dricker kommer från ett specialkafferosteri och håller mycket god kvalitet. Bönorna är noga utvalda för goda villkor och för att ge den bästa smaken i koppen.

Minigolf

Minigolfbanan är i tävlingsbanenivå när den blir fullt utbyggd till 18 hål.

Här finns nu en 12-hålsbana som tar ca 30-45 minuter att gå runt. En perfekt paus när du har tid – själv eller i goda vänners lag.

Ställplatsen har på kort tid blivit uppskattad och populär. Genom tidningen Husbil & Husvagn blev den utnämnd till Årets ställplats 2015. Med tacksamhet och ödmjukhet försöker vi utveckla den ytterligare. Idag kan du som gäst komma hit och checka in utanför öppettid. Allt kan då skötas på distans, betalning, el och access till serviceanläggning.

I Borensberg och dess närområde kan du hitta ett tilltalande utbud av aktiviteter och butiker.

Varmt välkommen!

Hos oss är det kalastrevligt!

Vår fina miljö, goda fika och våra trivsamma gäster och härliga personal gör ett besök hos oss extra trevligt.

medarbetare

ställplatser

cyklar ca